Meer dan boeken

Snippertas

Het is niet altijd gemakkelijk om goede prenten- en voorleesboeken te vinden. De bib wil daarbij helpen en leent Snippertassen uit, rugzakjes die de bibliotheek vult met prenten- en voorleesboeken. In deze tas zitten een achttal boeken, een dvd en een leuke knuffel rond eenzelfde thema.

Kamishibai

Kamishibai is een oude Oosterse vertelvorm. Letterlijk betekent het “papieren theater”.

In de Kamishibai zitten vertelplaten op volgorde van het verhaal. De tekst staat op de achterzijde. Op die manier heeft de verteller de tekst ter beschikking en blijven de kinderen geboeid door de opeenvolgende prenten die ze te zien krijgen. De kinderen genieten met de Kamishibai van een echt theaterstuk!

In de bib kan je meer dan 150 verhalen in de vorm van vertelplaten ontlenen.  En er komen er nog steeds bij. De bib leent ook gratis de bijhorende vertelkastjes uit. Voorlezen voor (een groep) kinderen wordt nu nog leuker!

Fundels

De digitale, interactieve kinderboeken van Fundels vormen een mooie aanvulling op de fysieke boekencollectie in de bib. Voor kleuters (van 3 tot 7 jaar) bestaat er een aanbod Fundels prentenboeken.