Leerkracht

Ontdek hieronder ons aanbod voor leerkrachten!

Lerarenpas

Elke leerkracht of stagiair kan op vertoon van een lerarenkaart of een stagebewijs een lidmaatschap als leerkracht krijgen. Dit lidmaatschap kost 5 euro. Als je al persoonlijk lid bent, wordt hier dus geen extra kost voor aangerekend. Je kan 50 materialen lenen in Bibliotheek Beernem en Bibliotheek Oedelem zodat je ook voor je schoolopdracht voldoende extra materialen kan lenen. Je eigen boeken voor persoonlijk gebruik komen op diezelfde pas te staan.

Boetes zijn dezelfde als bij een gewoon lidmaatschap (0,10 euro per boek per dag).

Meer weten? Vraag gerust wat meer info in de bib!

 

Klaspas

Geef je les in een Beernemse school? Dan kan je voor je klas een klaspas aanvragen. Hiermee kan je nóg meer materialen meenemen voor je kleuters of leerlingen. Je kan ze gebruiken voor een klasuitlening of wanneer je zelf een hele stapel boeken voor de kinderen komt lenen. Op deze pas komt geen boete te staan wanneer je wat te laat bent.

Enkel voor Beernemse scholen.

Themapakketten

Elke leerkracht kan, naar aanleiding van een project of lessenreeks in de klas, een aanvraag doen om een themapakket op maat samen te stellen. Een pakket kan bestaan uit boeken, tijdschriften, dvd’s en/of vertelplaten over eenzelfde thema.

Leerkrachten kunnen het pakket tijdens de openingsuren ophalen en terugbrengen. De uitleentermijn is vier weken. Vraag het themapakket minstens 14 dagen vooraf aan.

Hoe eerder, hoe meer werk we kunnen maken van een mooi samengesteld aanbod.

Meer info vind je hier op de pagina voor de scholen.  

Rouwkoffer

Kinderen worden helaas ook geconfronteerd met verlies of het sterven van een dierbare. Dit kan gaan van een huisdier tot het overlijden van iemand uit de familie.

De bib heeft twee rouwkoffers die als leidraad kunnen gebruikt worden om het verlies bespreekbaar te maken. Er is een koffer voor kinderen jonger dan 8 jaar en voor de doelgroep ouder dan 8 jaar. De koffer bevat een knuffel, prentenboeken over de dood en rouwen, maar ook tips voor opvoeders, dvd’s,…

Knuffels

Als leerkracht of opvoeder ken je de kracht van een klaspop. De knuffel animeert het kringgesprek en stimuleert openheid en vertrouwen. Het motiveert de kleuters om actief aan de slag te gaan met taal.

De bib heeft heel wat knuffels van personages uit (prenten)boeken. In het aanbod zit o.a. Pippi Langkous, Eefje Donkerblauw, Jules, Roodkapje, Rikki, Elmo, Hazeltje,…