Leerkrachten

Lerarenpas

Elke leerkracht of stagiair kan op vertoon van een lerarenkaart of een stagebewijs een lerarenpas krijgen. Met deze pas mag je 40 materialen lenen in Bibliotheek Beernem én 40 materialen in Bibliotheek Oedelem.

Themapakketten

Elke leerkracht kan, naar aanleiding van een project of lessenreeks in klas, een aanvraag doen om een themapakket op maat samen te stellen. Een pakket kan bestaan uit boeken, tijdschriften, dvd’s en/of vertelplaten over eenzelfde thema.

Leerkrachten kunnen het pakket tijdens de openingsuren ophalen en terugbrengen. De uitleentermijn is vier weken. Vraag het themapakket minstens 14 dagen vooraf aan.

Hoe eerder, hoe meer werk we kunnen maken van een mooi samengesteld aanbod.

Rouwkoffer

Kinderen worden helaas ook geconfronteerd met verlies of sterven van een dierbare. Dit kan gaan van een huisdier tot het overlijden van iemand uit de familie.

De bib heeft twee rouwkoffers die als leidraad kunnen gebruikt worden om het verlies bespreekbaar te maken. Er is een koffer voor kinderen jonger dan 8 jaar en voor de doelgroep ouder dan 8 jaar. De koffer bevat een knuffel, prentenboeken over de dood en rouwen maar ook tips voor opvoeders, dvd’s,…

Knuffels

Als leerkracht of opvoeder ken je de kracht van een klaspop. De knuffel animeert het kringgesprek en stimuleert openheid en  vertrouwen. Het motiveert de kleuters om actief aan de slag te gaan met taal.

De bib heeft heel wat knuffels van personages uit (prenten)boeken. In het aanbod zit o.a. Pipi Langkous, Eefje donkerblauw, Jules, Roodkapje, Rikki, Elmo, Hazeltje,…