Lid worden

Iedereen kan lid worden van de bibliotheek. Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis, daarna betaal je vijf euro per jaar. Breng je identiteitskaart mee en meld je bij de balie om je als lid te laten registeren.

 

Ontlenen

Met je lidmaatschap kan je alle materialen kosteloos ontlenen.

De uitleentermijn voor boeken bedraagt 4 weken. Je kan éénmalig kosteloos verlengen met nog eens 4 weken zolang het materiaal niet door een andere gebruiker gereserveerd werd. Hetzelfde geldt voor strips.

Films mag je twee weken houden en series mag je vier weken houden. Deze materialen zijn niet verlengbaar. Je mag in totaal 5 volwassen films en/of series en 3 kinderfilms en/of series meenemen.

Voor leerkrachten zijn er aangepaste voorwaarden.

 

Reserveren

Bijna alle materialen kunnen gereserveerd worden. Enkel naslagwerken, kranten en recente tijdschriften worden niet uitgeleend en zijn dan ook niet te reserveren.

Reserveren kost 50 cent per materiaal. Een reservering wordt 2 weken opzij gezet voor jou. Daarna vervalt de reservering, maar ben je nog steeds de reserveringskosten verschuldigd.

Let op: werken die aanwezig zijn in de bibliotheek kunnen niet gereserveerd worden!

 

Online diensten

Met de Mijn Bibliotheek dienst kan je van thuis uit je ontleningen bekijken, de uitleentermijn verlengen en je leenhistoriek bekijken. Hoe dit precies werkt kan je nalezen op onze help-pagina.

Met de ingebouwde lijstjes-tool kan je items uit de catalogus bewaren op een 'te lezen' of ander lijstje.

De bib heeft ook digitale collecties die je van thuis uit kan consulteren.

Om de online diensten te kunnen gebruiken moet je een Mijn Bibliotheek profiel hebben. Als je nog geen profiel hebt, lees dan hier hoe je er één kunt aanmaken.

 

Elders lenen (Interbibliothecair Leenverkeer)

Is een item bij ons niet beschikbaar, maar vind je het wel in een andere bibliotheek terug, dan kan je dit laten overkomen naar onze bibliotheek. Contacteer ons om een aanvraag te plaatsen.

Het is niet zeker dat de andere bibliotheek het materiaal wil uitlenen. Je krijgt bericht van ons ongeacht de uitkomst.

Voor deze dienst vragen we een tussenkomst in de verzendkosten van 1 euro.

 

Een aankoopsuggestie doen

Vind je iets niet terug in onze catalogus en wil je dat de bib dit materiaal aanschaft? Gebruik dan ons aankoopsuggestieformulier. Onze aankoopverantwoordelijken beslissen of ze ingaan op het verzoek. Je krijgt bericht van ons ongeacht de uitkomst.