Hoe vind ik een goed boek?

3 manieren om boeken te ontdekken

Hou jij ook van lezen? Dan ben je bij de bib aan het juiste adres. In onze collectie vind je altijd wel een goed boek.
Is het moeilijk kiezen tussen al die boeken? Vraag dan leesinspiratie aan ons ervaren team of krijg persoonlijke boekentips uit onze collectie via handige digitale diensten als Mijn Leestipper (18-99 jaar), Bieblo (6-14 jaar) of Boekenzoeker (0-18 jaar).

1. Leestips voor iedereen

Het team van de bibliotheek kent de collectie door en door. Op zoek naar een goed boek? Spreek onze medewerkers gerust aan.

 

2. Leestips voor volwassenen: Mijn Leestipper

Mijn Leestipper geeft je persoonlijke boekentips recht uit de collectie van de bib. De boeken worden speciaal voor jou geselecteerd uit onze collectie Nederlandstalige fictieboeken, op basis van je leesvoorkeuren en je leenhistoriek. Elke maand verrast Mijn Leestipper je met nieuwe leestips op maat. Zo weet je altijd wat gelezen.

Ontvang jouw boekentips in vijf eenvoudige stappen:

logo Mijn Leestipper

  1. Surf naar beernem.bibliotheek.be/mijnleestipper
  2. Klik op ‘Ja, geef me leestips op maat’.
  3. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.
  4. Beantwoord een aantal vragen over jouw interesses en leesvoorkeuren.
  5. Krijg meteen een eerste lading boekentips op maat.

 

3. Leestips voor kinderen: Bieblo en Boekenzoeker

Vindt jouw kind ook soms moeilijk een leuk boek in het ruime aanbod van de bib? Bieblo helpt lezers van 6 tot en met 14 jaar een handje. Spelenderwijs kiezen ze in Bieblo de thema's, die ze leuk vinden. Op basis van de gekozen thema's tipt Bieblo 8 boeken, die perfect bij hun leeftijd en interesses aansluiten. Én de voorgestelde boeken zijn op dat moment beschikbaar in de bib.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is er Boekenzoeker. Ze vinden er leestips op basis van het aantal pagina’s of thema. Een kort lees- of luisterfragment geeft hen telkens een voorsmaakje.

 

Veel leesplezier!

 

Bieblo

Mijn Leestipper