Boek
Nederlands

Het jaar van de sprinkhaan

Terry Hayes (auteur), Miebeth van Horn (vertaler), Hilke Makkink (vertaler)
Een CIA-agent reist naar het grensgebied van Afghanistan, Pakistan en Iran om een man met cruciale informatie voor de veiligheid van het Westen te evacueren, maar hij ontmoet een vijand die de wereld tot aan de rand van de afgrond zal brengen.
Extra onderwerp
Knack Encore, De Morgen, Boeken
Titel
Het jaar van de sprinkhaan
Auteur
Terry Hayes
Vertaler
Miebeth van Horn Hilke Makkink Catalien Van Paassen Erik de Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The year of the locust
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2023
765 p.
ISBN
9789400507111 (paperback)

Besprekingen

Een kloeke (765 blz.) thriller over spionage, geweld en een reddingsactie voor de veiligheid van het Westen. Kane is een CIA-spion die opereert in Verboden Gebieden. Zijn missie is om een man met cruciale informatie voor de veiligheid van het Westen te evacueren uit het No Man’s gebied, waar de grenzen van Pakistan, Iran en Afghanistan samenkomen. Maar dan komt hij een angstaanjagende vijand tegen die de wereld op de rand van de afgrond dreigt te brengen. Vaardig en gelaagd geschreven, vanuit het ik-perspectief. Geschikt voor een brede tot literaire lezersgroep. Terry Hayes (1951) is een internationaal bekende Britse schrijver, scenarioschrijver, journalist en filmproducent. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over Terry Hayes

Terry Hayes (Sussex, 8 oktober 1951) is een Australisch scenarioschrijver en auteur.

Carrière

Terry Hayes werd in het Engels graafschap Sussex geboren en verhuisde op vijfjarige leeftijd met zijn familie naar Australië. Hij begon zijn carrière als journalist. Zo werkte hij voor The Sydney Morning Herald als correspondent in de Verenigde Staten. Nadien was hij ook actief als onderzoeksjournalist, columnist en radiopresentator.

In 1979 schreef hij de boekversie van George Millers sciencefictionfilm Mad Max. De twee raakten bevriend, waarna Hayes ook mocht meeschrijven aan het script van de sequel Mad Max 2: The Road Warrior (1981). In de daaropvolgende jaren verhuisde hij naar Hollywood en werkte hij als schrijver voor Kennedy Miller Productions, het productiebedrijf van Miller en producent Byron Kennedy. Zo schreef hij onder meer het script voor de thriller Dead CalmLees verder op Wikipedia