Boek
Nederlands

Weken maanden jaren : roman

Sara Baume (auteur), Lette Vos (vertaler)
+1
Weken maanden jaren : roman
×
Weken maanden jaren : roman Weken maanden jaren : roman

Weken maanden jaren : roman

Genre:
Een Iers stel verhuist vanuit de drukte van de stad naar een huis aan de Atlantische Oceaan in Ierland. Daar volgen ze steeds symbiotischer het ritme van de liefde en van de zich aaneenrijgende seizoenen.
Titel
Weken maanden jaren : roman
Auteur
Sara Baume
Vertaler
Lette Vos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Seven steeples
Uitgever
Amsterdam: Koppernik, 2023
252 p.
ISBN
9789083323923 (paperback)

Besprekingen

Een poëtische roman over zelfbeschikking, de natuur en het ritme van de liefde en de seizoenen. Bell en Sigh verhuizen van de stad naar een huis aan de Atlantische Oceaan in het zuidwesten van Ierland. Daar, op de flanken van een berg die ze beloven ooit te gaan beklimmen, beginnen ze aan een zoektocht naar wat zelfbeschikking omvat, en naar wat het is om af te wijken van de platgetreden paden die voor ons liggen en te ontsnappen aan de waan van de dag. In talige, intieme en lichtvoetige stijl geschreven, met fragmenten die experimenteren met de literaire vorm. Met name geschikt voor een literaire lezersgroep. Sara Baume (1984) is een Ierse schrijver en visueel kunstenaar. Voor haar debuutroman ‘Stommelen stampen slaan’ won ze de Geoffrey Faber Memorial Prize. Voor haar andere werk ontving ze o.a. de Hennessy New Irish Writing Award en de Irish Book Award. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Over Sara Baume

Sara Baume (geboren 1984) is een Ierse romanschrijver.

Sara Baume heeft een Engelse vader en een Ierse moeder. Terwijl haar ouders in een caravan rondreisden, werd Sara Baume geboren "op weg naar Wigan Pier ". Toen ze vier was, verhuisden ze naar County Cork, Ierland. Sara Baume studeerde beeldende kunst aan Dun Laoghaire College of Art and Design en creatief schrijven aan Trinity College, Dublin, waar ze haar Master in Filosofie ontving. Ze heeft een Literary Fellowship ontvangen van de Lannan Foundation in Santa Fe, New Mexico.

In 2015 nam ze deel aan de Fall Residency van het International Writing Program aan de University of Iowa, in Iowa City, IA.

In Baume's romans Stommelen stampen slaan uit 2015 en Zevenduizend eiken uit 2017 speelt de band tussen mens en dier een belangrijke rol. Stommelen stampen slaan gaat over een zonderlinge man wiens leven een nieuwe wending krijgt wanneer hij een hond adopteert. Zevenduizend EikenLees verder op Wikipedia