Dvd
Engels

C.B. Strike : Lethal white. [Seizoen 4]

Robert Galbraith (naar het werk van), Tom Burke (acteur), Holliday Grainger (acteur)
Privédetective Cormoran Strike en Robin Ellacott zijn zakenpartners geworden. Ze worden benaderd door een verwarde jongeman, die vertelt dat hij als kind een moord heeft gezien. Tegelijkertijd vraagt een minister hulp omdat hij wordt gechanteerd.
Extra onderwerp
2020
Titel
C.B. Strike : Lethal white. [Seizoen 4]
Naar het werk van
Robert Galbraith
Acteur
Tom Burke Holliday Grainger
Taal
Engels
Parallelle titel
Strike
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2021
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
4 x 60 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Pools Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Pools, Roemeens, Engels voor slechthorenden Gebaseerd op de roman Witte dood van Robert Galbraith Robert Galbraith is een pseudoniem van J.K. Rowling
EAN
5051888257593

Besprekingen

De Britse misdaadserie ‘Strike’ is gebaseerd op boeken van Robert Galbraith (pseudoniem van J.K. Rowling) met in de hoofdrol Tom Burke (Third star). De vier afleveringen van 2020 zijn gebaseerd op ‘Lethal white’ (vertaald als ‘Witte dood’). Dertiger Cormoran B. Strike werkte eerst bij de militaire politie en verloor tijdens een missie in Afghanistan zijn onderbeen. Nu is hij privédetective, maar de zaken gaan niet zo goed. Zijn tijdelijke assistente Robin Ellacott (Holliday Granger) is inmiddels zijn zakenpartner. Strike wordt benaderd door een verwarde jongeman, die zijn hulp vraagt omdat hij als kind een moord heeft gezien. Tegelijkertijd vraagt een minister zijn hulp omdat hij wordt gechanteerd. Robin gaat undercover op het ministerie. Strike heeft een nieuwe vriendin, maar er is ook seksuele spanning tussen hem en de inmiddels getrouwde Ellacott. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 75% ‘fresh’: ‘C.B. Strike's latest mystery is its least compelling yet, but Tom…Lees verder

Over Robert Galbraith

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia