Dvd
Engels
Een vierjarige jongen heeft tijdens een operatie een bijna-doodervaring en vertelt later aan zijn ouders over zijn bezoek aan de hemel.
Titel
Heaven is for real / dir. by Randall Wallace ; screenplay by Randall Wallace ... [et al.]
Regisseur
Randall Wallace
Naar het werk van
Lynn Vincent Todd Burpo
Componist
Nick Glennie-Smith 1951-
Acteur
Greg Kinnaer Kelly Reilly Connor Corum
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
95 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans e.a. Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels e.a.
EAN
8712609650266

Besprekingen

Amerikaans christelijk drama uit 2014 geregisseerd door Randall Wallace en gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Colton Burpo*. De vierjarige Colton heeft een acute blindedarmontsteking en wordt met spoed geopereerd. Hij overleeft de operatie wonderwel en zijn gelovige ouders zijn enorm opgelucht. Colton vertelt zijn ouders wat hij tijdens de operatie gezien en gehoord heeft: verhalen over de hemel, Jezus en engelen. Het christelijke gezin weet niet zo goed raad met Coltons verhalen en vooral zijn vader Todd – zelf dominee – staat er nogal sceptisch tegenover, tot Colton dingen vertelt die zo’n klein jongetje niet eens hád kunnen weten. Trouw (22-4-‘14) meldt dat de film in Amerika een succes is geweest, alhoewel de film in de pers heel wisselend was ontvangen. De Nederlandse pers is ook kritisch over deze film. Patricia Smagge (Cinemagazine.nl 10-9-‘14) geeft 2 sterren: ‘Heaven is for real is zo’n film die je dolgraag mooi wilt vinden, maar waar de drammerige toon je al snel gaat…Lees verder

Over Randall Wallace

Randall Wallace (Tennessee, 28 juli 1949) is een Amerikaans filmproducent en -regisseur.

Hij groeide op in Tennessee en begon al op zevenjarige leeftijd met het schrijven van verhalen. Hij studeerde theologie aan Duke University en volgde een priesteropleiding. Nadat hij het seminarie had verlaten, verhuisde Wallace naar Nashville om een muziekcarrière te beginnen. Maar omdat hij geen country muziek schreef, had hij weinig succes. In 1980 verhuisde hij daarom naar Los Angeles, waar hij begon met het schrijven van film- en televisiescripts. In 1995 kreeg hij een Oscar voor Braveheart met Mel Gibson in de hoofdrol. Zijn films zijn meestal gebaseerd op boeken.