Boek
Nederlands

Het meisje met de halve ster

Judith Visser (auteur)
+1
Het meisje met de halve ster
×
Het meisje met de halve ster Het meisje met de halve ster

Het meisje met de halve ster

De half-Joodse Debra overleeft het bombardement op Rotterdam. Ze ontmoet een wolf die uit de Rotterdamse Diergaarde is ontsnapt en er ontstaat een bijzondere vriendschap.
Titel
Het meisje met de halve ster
Auteur
Judith Visser
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2023
460 p.
ISBN
9789402713534 (paperback)

Besprekingen

Een lijvige (460 blz.) roman over oorlog, vluchten en vriendschap. Het verhaal speelt zich af in mei 1940 in Rotterdam, dat in brand staat door bombardementen. De half-Joodse Debra overleeft, maar het gevaar voor haar en haar familie neemt toe door anti-Joodse maatregelen. Ook de Rotterdamse diergaarde wordt gebombardeerd. Dieren slaan op de vlucht, waaronder een jonge wolf. Debra en de wolf, beide opgejaagd, vinden elkaar in hun wanhoop. Invoelend en toegankelijk geschreven. Judith Visser (Rotterdam, 1978) is een bekende Nederlandse schrijver en columnist. Ze schreef meerdere boeken.

Over Judith Visser

CC BY 3.0 - Foto van/door Michael Risse

Judith Visser (Rotterdam, 29 januari 1978) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Visser debuteerde in 2006 met Tegengif, waarin het leven van een jonge Rotterdamse prostituee centraal staat. De roman, waarvan de eerste druk binnen een week was uitverkocht, zorgde voor ophef onder bordeelbezoekers en kreeg veel aandacht in de media. Na het uitkomen van het boek werd Visser overigens op staande voet ontslagen door haar toenmalige werkgever, omdat ze in haar functie als receptioniste alle uitgaande post van promotiestickers voor Tegengif had voorzien. De roman, waarvan ook een door Visser zelf ingesproken audioversie verscheen, werd uitgeroepen tot Beste Rotterdamse Boek van 2006. Het vervolg Tinseltown, dat verscheen in 2007, werd dat jaar met dezelfde prijs bekroond. Visser was in 2007 onderwerp van een relletje, toen de openbare bibliotheek van Zuidland in de media liet weten dat Visser niet welkom was o…Lees verder op Wikipedia