Boek
Nederlands

Tony, de zieke pony

Hugo Matthysen (auteur)
+1
Tony, de zieke pony
×
Tony, de zieke pony Tony, de zieke pony

Tony, de zieke pony

Boecht van dunaldy, Foorwijf en Tony, de zieke pony zijn enkele van de vele iconische songs die Hugo Matthysen schreef en zong. Voor het allereerst zijn de beste teksten samengebracht in een relevant en aantrekkelijk boek.

Herken de klassiekers maar ontdek ook verborgen parels met geniale zinsconstructies en hersenspinsels. Lees en zing mee!

Blankenberge, Wa was da met den
Titel
Tony, de zieke pony
Auteur
Hugo Matthysen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2023
221 p.
ISBN
9789464342185 (hardback)

Over Hugo Matthysen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Hugo F. M. Matthysen (Ekeren, 30 januari 1956) is een Belgische zanger, gitarist, columnist, schrijver, gediplomeerd filosoof en acteur.

Biografie

Matthysen studeerde filosofie aan UFSIA in Antwerpen en studeerde af eind jaren 70 in Leuven.

In 1978 speelde hij samen met Bart Peeters en Jan Leyers in de coverband Beri Beri.

In 1984 verscheen hij regelmatig met Bart Peeters en Marcel Vanthilt in Peeters' programma Villa Tempo als De Hermannen. De Hermannen waren drie figuren met zonnebril, blonde pruik en in zwarte jas met daaronder een witte trui getooid, waarmee ze doelbewust op de Duitse zanger Heino leken. Ze speelden absurde sketches. Met The Yéh-Yéhs bracht hij in 1986 een single uit.

Matthysen begon nu ook stukken voor het blad Humo te schrijven, anno 2022 schrijft hij voor het blad nog steeds columns. Hij richtte begin jaren ook een humoristische rockgroep op, genaamd Hugo Matthysen en De Bomen, en had…Lees verder op Wikipedia