Boek
Nederlands

Traag naar de hemel

Evi Hanssen (auteur)
Persoonlijk relaas van Evi Hansen bij de ziekte van haar moeder Arlette. Toen ze vernam dat ze ongeneeslijk ziek was, besloot Arlette om heel bewust toe te leven naar een zacht levenseinde. Het boek vertelt het verhaal van deze intense periode van afscheid nemen.
Titel
Traag naar de hemel
Auteur
Evi Hanssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Horizon, 2023
219 p.
ISBN
9789464103038 (paperback)

Besprekingen

Een aangrijpend persoonlijk verhaal over sterven en afscheid nemen. Arlette Jacobs krijgt te horen dat ze ongeneeslijk ziek is. Ze besluit bewust toe te leven naar een zacht levenseinde. Samen met haar dochter Evi Hanssen blikt ze terug op het leven, beleeft ze mooie momenten en neemt ze afscheid. Hanssen beschrijft hoe ze omgaan met de naderende dood en hoe er naast verdriet en pijn ook schoonheid, liefde en luchtigheid kan zijn in deze laatste levensfase. Zachtaardig en openhartig geschreven. Evi Hanssen (1978) is een radio- en tv-persoonlijkheid en een columniste in Vlaanderen en Nederland.

Over Evi Hanssen

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Evi Greta Roberta Hanssen (Zoersel, 9 november 1978) is een Belgische presentatrice en zangeres.

Biografie

Hanssen groeide op met drie oudere broers in de buurt van Antwerpen. Ze begon als achtergrondzangeres in de Samson en Gert-kerstshows en speelde op haar 16de in Samson en Gert Sofie, het nichtje van de burgemeester. Hanssen werd tweede op de verkiezing van 'Look of the year' in 1996. Na de middelbare school studeerde ze twee jaar aan de 'Jazzstudio' in Antwerpen en behaalde haar kandidatuur als zangeres in de jazzmuziek aan het conservatorium.

Carrière

In april 2001 begon Hanssen als vj op TMF Vlaanderen, waar ze met Elke Vanelderen Boobietrap presenteerde. Ze presenteerde ook grote festivals, zoals Marktrock, Suikerrock, TW Classic en I Love Techno. Ze interviewde onder anderen Lenny Kravitz en Jus…Lees verder op Wikipedia