Boek
Nederlands

In bad met rupsje nooitgenoeg

Eric Carle (auteur)
+1
In bad met rupsje nooitgenoeg
×
In bad met rupsje nooitgenoeg In bad met rupsje nooitgenoeg

In bad met rupsje nooitgenoeg

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Vierkant, tekstloos plastic badboekje in de vorm van een leporello met zeer eenvoudige, vrolijke kleurenillustraties van verschillende soorten en aantallen fruit en ander eten. Met losse plastic waterspuiter in de vorm van Rupsje Nooitgenoeg. Vanaf ca. 6 maanden.
Onderwerp
Tellen, Voeding
Extra onderwerp
Badboekjes, Telboeken, Leporello's
Titel
In bad met rupsje nooitgenoeg
Auteur
Eric Carle
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, © 2011
[9] p. : ill. + waterspuiter
ISBN
9789025750244

Besprekingen

Vierkant, tekstloos plastic babybadboekje in de vorm van een leporello. Op het omslag prijkt het bekende Rupsje Nooitgenoeg, binnenin alleen enkele plaatjes die afkomstig zijn uit het bekende verhaal over de snoepende rups. Aan de ene zijde zijn de vijf uitvouwbare ‘bladzijden’ bedrukt met achtereenvolgens een rode appel, twee groene peren, drie paarse pruimen, vier rode aardbeien en vijf oranje sinaasappels – stuk voor stuk slechts weergegeven door de uitgeknipte vorm op een witte ondergrond, soms voorzien van een steeltje of blaadje maar verder zonder details of lijnen. Aan de andere zijde zien we op een rij de kleurige lekkernijen zoals die ook in het beroemde prentenboek zijn afgebeeld: ijsje, lollie, worst, taart, meloen enz. Verder nog een groen blaadje en een kleurige vlinder. De plastic pagina’s zijn gevuld met foam en voelen prettig zacht en soepel aan. Het boekje kan in uitgevouwen stand blijven staan. Er wordt een kleurrijke plastic rups bij het boekje geleverd van ca. 10 c…Lees verder

Over Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Fred Rockwood

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929 - Northampton (Massachusetts), 23 mei 2021) was een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hun…Lees verder op Wikipedia