Boek
Nederlands

Verlost van verleiding : een praktisch 5-stappenplan

Arno Monsecour (auteur)
+1
Verlost van verleiding : een praktisch 5-stappenplan
×
Verlost van verleiding : een praktisch 5-stappenplan Verlost van verleiding : een praktisch 5-stappenplan

Verlost van verleiding : een praktisch 5-stappenplan

Zelfhulpboek om eetgewoontes te doorgronden en veranderen.
Onderwerp
Vermageren, Dieetleer
Extra onderwerp
Vermageringsdiëten
Titel
Verlost van verleiding : een praktisch 5-stappenplan
Auteur
Arno Monsecour
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
200 p. : ill.
ISBN
9789401471435 (paperback)

Besprekingen

Arno Monsecour is Belgisch diëtist en mindsetcoach. Zijn boek geeft een 5-stappenplan voor gedragsverandering ten aanzien van eten. In de vijf hoofdstukken: Verander je mindset, Verander je gewoontes, Ga bewust om met voeding, Verander je omgeving en Voorkom terugval geeft hij informatie en laat hij de lezer zichzelf doorgronden. In feite is het een zelfhulpboek vol invuloefeningen, mogelijkheden en aanmoediging, wat leidt tot een persoonlijk plan. Er wordt op zoek gegaan naar gewoonten, 'valse ik', triggers, maar ook naar haalbaarheid, beloning enzovoorts. In het slotwoord een verwijzing naar zijn besloten facebookgroep en zijn bedrijf Topvoedingsadvies. Achterin een beknopte bibliografie. Het boek is mogelijk niet direct aantrekkelijk (geen foto's, geen recepten), maar de inhoud is goed. Monsecour baseert zich op wetenschappelijke inzichten en gebruikt ervaringen van cliënten. Hij opent als coach zijn gereedschapskist voor mensen geplaagd door emotioneel eten, eetbuien en overgewich…Lees verder

Over Arno Monsecour

Arno Monsecour (Gent, 19 januari 1996) is een voormalig Belgisch voetballer.

Biografie

Monsecour is een jeugdproduct van KSC Lokeren. Op 8 augustus 2014 zat hij voor het eerst op de bank van de eerste ploeg voor de competitiewedstrijd tegen KRC Genk, maar spelen deed hij niet. Zijn officiële debuut maakte hij pas op 18 februari 2017, toen hij tegen KV Mechelen in de 86e minuut mocht invallen voor de geblesseerde Branislav Ninaj. Monsecour speelde in zijn debuutseizoen uiteindelijk zes competitiewedstrijden. In het seizoen 2017/18 raakte hij aan tien competitiewedstrijden. Nadien slaagde hij er echter niet in om verder door te breken bij Lokeren.

Al tijdens zijn actieve voetbalcarrière startte hij een eigen praktijk als zelfstandig diëtist. In 2021 bracht hij het boek 'Verlost van Verleiding' uit.

Clubstatistieken

PrivéLees verder op Wikipedia