Dankzij de grote mensenkennis van een beroemd speurder wordt een niets ontziende moordenaar, die zijn misdaden van te voren aankondigt, ontmaskerd en wordt een gerechtelijke dwaling voorkomen.
Extra onderwerp
Poirot, Hercule ; personage
Titel
Het ABC mysterie
Auteur
Agatha Christie
Vertaler
E.D. Kuenzli-Boissevain
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The ABC murders
Parallelle titel
Het ABC-mysterie
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2014 | Andere uitgaven
216 p.
ISBN
9789048824854 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Het lukt een geniaal misdadiger bijna een erfenis in de wacht te slepen door het in alfabetische volgorde vermoorden van een aantal mensen. Hercule Poirot doorziet het dwaalspoorplan helaas laat, maar levert wel de moordenaar aan de justitie uit. Een hier en daar iets te langdradige, maar zeker voor de liefhebbers toch wel aardige detective. Kleine druk en ruime interlinie op grauw papier..

Over Agatha Christie

Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 — Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in tenminste 108 talen vertaald en er zijn er wereldwijd ruim drie miljard van verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, twintig toneelstukken, vier non-fictiewerken, zes romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kust- en badplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Zij is de tweede dochter en het…Lees verder op Wikipedia