De moord op Roger Ackroyd

Agatha Christie (auteur), L.M.A. Vuerhard (vertaler)
Wanneer in een rustig dorp een vooraanstaand man vermoord is en de politie bij het zoeken naar de dader op het verkeerde spoor dreigt te raken, zorgt een detective in ruste op vernuftige wijze voor de ontknoping.
Titel
De moord op Roger Ackroyd
Auteur
Agatha Christie
Vertaler
L.M.A. Vuerhard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The murder of Roger Ackroyd
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2015 | Andere uitgaven
227 p.
ISBN
9789048824861 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

De gemoederen in een Engels dorpje worden opgeschrikt door het bericht over de zelfmoord van een weduwe, gevolgd door de moord op een gezien fabrikant, een weduwnaar die het plan had met de weduwe in het huwelijk te treden. Toevalligerwijze heeft Poirot, beroemd detective in ruste, zich net in het dorpje gevestigd en de waarheid - een wel zeer verrassende! - wordt vanzelfsprekend aan het licht gebracht. Het verhaal wordt verteld door de plaatselijke arts in de ik-vorm. Voor wie daarin geen bezwaar ziet, is ook deze detectiveroman van ons aller veelschrijfster de moeite van het lezen waard. Kleine druk en ruime interlinie op grauw papier.

Over Agatha Christie

Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 — Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in tenminste 108 talen vertaald en er zijn er wereldwijd ruim drie miljard van verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, twintig toneelstukken, vier non-fictiewerken, zes romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kust- en badplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Zij is de tweede dochter en het…Lees verder op Wikipedia